مقالات

مراحل تصفیه آب خانگی چیست؟

دستگاه تصفیه آب خانگی به یکی از لوازمی تبدیل شده است که در سال های اخیر توانسته جای خود را در خانه های مردم باز کند. به دلیل کیفیت نه چندان مناسب آب شهری نیاز است تا یک دستگاه تصفیه آب خانگی نصب شود تا شما را از شر آلاینده های مضر برای سلامتی محفوظ نگه دارد.

اما تصفیه آب خانگی طی چند مرحله به تصفیه آب میپردازد؟ دستگاه تصفیه آب خانگی چه فیلترهایی دارد؟ هر یک از این فیلترها چه نقشی را در تصفیه کردن آب بر عهده دارند؟ در این مقاله به سوالات بالا پاسخ خواهیم داد.

ترتیب قرار گرفتن فیلترهای تصفیه آب

مراحل تصفیه آب خانگی

همانطور که احتمالا متوجه شده اید، دستگاه تصفیه آب دارای چند عدد فیلتر است که میتوانند به طور متوالی در کنار هم قرار گرفته و به ترتیب آلاینده های موجود در آب را از بین ببرند. در این بین هر یک از فیلترهای آب تصفیه کن وظیفه مخصوص به خود را دارند. در ادامه به تشریح فرآیند تصفیه آب در دستگاه تصفیه کننده خانگی خواهیم پرداخت.

مرحله اول، حذف مواد درشت

در اولین مرحله از تصفیه آب خانگی، آب وارد فیلتر الیافی از جنس پلی پروپیلن میشود. در این مرحله هدف اصلی، حذف آلاینده هایی است که نسبت به مولکول های آب بسیار درشت تر هستند.

برخی از رایج ترین ناخالصی های درشت آب شامل شن، ماسه، خاک، گل و لای هستند. این مرحله از دستگاه تصفیه آب بیشتر به مرحله پیش تصفیه شناخته میشود.

مرحله دوم، حذف کلر و مواد شیمیایی

در مرحله دوم، آب پس از عبور از فیلتر الیافی وارد فیلتر کربن پودری میشود. کربن پودری همانطور که از نامش پیداست از کربن اکتیو شده ساخته میشود. تخلخل های موجود در کربن باعث میشود تا مواد شیمیایی به خصوص کلر از این فیلتر نتوانند عبور کنند.

جنس کربن اکتیو به کار رفته در فیلترهای کربنی بسیار پر اهمیت است. به دلیل اینکه اگر جنس کربن از مواد بر پایه گیاهی نباشد، نه تنها به فیلتراسیون اب کمک نمیکند، بلکه ممکن است برای سلامتی شما ضرر هایی نیز داشته باشد.

مرحله سوم، شفاف سازی آب

در این مرحله وارد فیلتر کربن بلاک میشویم. این فیلتر نیز همانند مرحله دوم از کربن فعال ساخته شده است. به همین دلیل یکی از وظایف آن حذف مواد شیمیایی است. گاز کلر موجود در آب حتما باید پس از عبور از این مرحله از بین برود. زیرا اگر کلر وارد فیلتر مرحله بعدی شود، میتواند به غشای نازک آن صدمه برساند و به شما هزینه های اضافی تحمیل کند.

علاوه بر آن، فیلتر کربن بلاک وظیفه حذف مواد شیمیایی را دارد تا بتواند ظاهر آب را شفاف به دور از هر گونه آلاینده فیزیکی و ظاهری کند.

ترتیب فیلتر های تصفیه آب

مرحله چهارم، اصلی ترین مرحله تصفیه آب

مرحله چهارم یکی از مهم ترین مراحل در فیلتراسیون آب خانگی است. اسمز معکوس یکی از سیستم های موثر در تصفیه آب در جهان شناخته شده است. اسمز معکوس با اعمال فشار خارجی بر آب و عبور دادن آب از یک غشای نیمه تراوا، آلاینده های موجود در آب را تا اندازه قابل توجهی حذف میکند.

فیلتر ممبران در تصفیه آب خانگی نماینده اسمز معکوس است. آب که با فشار از طریق پمپ وارد دستگاه اب تصفیه کن میشود، وارد فیلتر ممبران خواهد شد. در این فیلتر ناخالصی های بسیار ریز در حدود 0.0001 میکرون نیز حذف شده و آب خروجی بسیار با کیفیت خواهد بود.

مرحله پنجم، حذف بو و طعم ناخوشایند

کربن یکی از موادی است که در این مرحله تصفیه آب نیز به ما یاری میرساند. فیلتر پست کربن در مرحله پنج دستگاه تصفیه آب نصب شده و با تصفیه کردن آلاینده هایی که موجب بو و طعم بد در آب میشوند، به آب طراوت و شفافیت فیزیکی میدهد.

مطلب پیشنهادی: قیمت فیلتر پست کربن

مرحله ششم، افزودن مواد معدنی

شاید بسیار از افراد با این سوال مواجه شوند که در دستگاه آب تصفیه کن تمامی مواد معدنی حذف میشوند. پس املاح مفید موجود در آب چطور؟ آیا بدن مقداری از مواد معدنی مورد نیاز خود را از طریق املاح موجود در آب دریافت نمیکند؟

باید بگوییم حذف بیشتر الاینده ها، ناخالصی ها و مواد معدنی از آب توسط دستگاه تصفیه آب صحیح است. اما در این مرحله از تصفیه آب یعنی فیلتر شماره 6، مواد معدنی مفید برای بدن و نه هر آلاینده ای به آب افزوده میشود. بنابراین مطمئن خواهید بود که فقط آلاینده های مفید برای بدن به شما افزوده میشود.

در صورتی که فیلتر افزودن مواد معدنی که مینرال نام دارد وجود نداشته باشد آب بدون املاح مفید مزه خوبی نمی‌دهد و آشامیدن آن در طولانی مدت به بدن ضرر می‌رساند. این فیلتر املاح مفیدی که در مرحله چهارم از آب گرفته شده است که شامل کلسیم منیزیم پتاسیم و سدیم و … است را به آن باز می‌گرداند.

قلیایی کردن آب(اضافه)

فیلتر قلیایی که به طور معمول در مرحله 8 دستگاه تصفیه آب نصب میشود، به آب خاصیت قلیایی بعد از فیلتراسیون کامل را میدهد. یعنی داخل فیلتر‌های قلیایی سنگ های معدنی وجود دارد که به آب یون‌های کلسیم، منیزیم و … را که برای بدن از اهمیت زیادی برخوردار هستند، اضافه می‌کنند.

فیلتر قلیایی در دستگاه آب بسیار مهم است و چون در دستگاه تصفیه آب ، آب خروجی دارای محیط اسیدی است این فیلتر می‌تواند محیط اسیدی آب را به محیط قلیایی تبدیل کند چون محیط قلیایی برای بدن مناسب تر می‌باشد.

میکروب کشی(اضافه)

فیلتر یو وی جزو فیلترهای اصلی دستگاه نبوده و در شرایط خاصی با مشاوره از کارشناسان به دستگاه اضافه می شود. فیلتر ماوراء بنفش در مرحله هفت یا هشت تصفیه آب به دستگاه آب تصفیه کن اضافه میشود. این فیلتر از یک لامپ یو وی برای انتشار امواج فرا بنفش استفاده می کند و از یک آداپتور برای تامین جریان الکتریسیته لازم بهره می گیرد.

در صورتی که آب منطقه شما دارای میکروب ها و باکتری های زیادی بود که حتی دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس نیز قادر به حذف آن نبود، این فیلتر در دستگاه تصفیه آب نصب میشود.

این فیلتر نیاز به تعویض ندارد، مگر اینکه دچار سوختگی شود. زیرا به طور مستقیم با آب تماس ندارد و مانند فیلتر های دیگر، دچار آلودگی نمیشود.

افزایش سطح اکسیژن آب(اضافه)

فیلتر مادون قرمز در واقع فیلتر اکسیژن ساز است.این فیلتر به نیروی برق و باطری احتیاج ندارد و با استفاده از موادی سرامیکی که اشعه مادون قرمز گسیل میکنند، باعث شکستن تعدادی از مولکول های آب و تبدیلی آنها به اکسیژن و نیتروژن میشود.بنابراین سح اکسیژن آب افزایش پیدا میکند.

افزایش عمر ممبران(اضافه)

فیلتر محافظ ممبران، که معمولا در مرحله 7 دستگاه تصفیه آب نصب میشود، وظیفه فراهم کردن شرایط تصفیه برای فیلتر ممبران اسمز معکوس را دارد. این فیلتر با حذف مواد درشت درون آب از رسیدن آن ها به فیلتر ممبران جلوگیری میکند. همچنین این فیلتر کلر را از آب حذف میکند. در صورتی که مقدار زیادی از کلر به فیلتر ممبران برسد، ممکن است که غشای فیلتر تصفیه اب مرحله 4 را دچار آسیب بکند.

سیستم تصفیه آب

تمامی مراحل گفته شده در قسمت بالا، مربوط به سیستم و روش اسمز معکوس است. همانطور که گفتیم در حال حاضر در بیشتر تصفیه آب های خانگی و نیمه صنعتی از سیستم اسمز معکوس استفاده میشود. شاید جالب باشد که بدانید بسیاری از شرکت های تولید آب معدنی نیز از اسمز معکوس برای تولید آب معدنی استفاده میکنند.

اما روش های دیگر نیز برای تصفیه کردن آب وجود دارد. بسته به کیفیت آبی که نیاز دارید، بودجه ای که در اختیار دارید و زمان مورد نظرتان برای فرآیند تصفیه آب، میتوانید از سیستم های مختلف استفاده کنید. برخی از مهم ترین این سیستم های عبارتند از:

سیستم تقطیر برای خالص سازی آب

  • روش اولترافیلتراسیون
  • سیستم نانوفیلتراسیون
  • روش میکروفیلتراسیون
  • تصفیه آب با کربن اکتیو
  • تصفیه آب با آلومینای فعال
  • تصفیه آب با نانو لوله های کربنی

قبلا در مقاله ای با عنوان انواع سیستم های تصفیه آب، در مورد این روش ها به طور کامل توضیحاتی را ارائه کردیم و نقاط قوت و ضعف آنها را مورد بررسی قرار دادیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع روش های تصفیه آب میتوانید به آن صفحه مراجعه کنید.

دستگاه تصفیه آب قلیایی

یکی دیگر از مراحل بسیار پر طرفدار دستگاه آب تصفیه کن خانگی، مرحله قلیایی کردن آب است. معمولا در مراحل آخر تصفیه آب برای افزودن خاصیت قلیایی به آب، یک فیلتر قلیایی نصب میشود. این فیلتر خاصیت آنتی اکسیدان به آب اضافه میکند که میتواند برای جلوگیری از سرطان بسیار مفید باشد.

البته در صورتی که میخواهید آب قلیایی با بهترین کیفیت و خواص شخصی سازی شده دریافت کنید، باید یک تصفیه آب قلیایی حرفه ای تر خریداری کنید.

دستگاه تصفیه آب یونیزه قلیایی 207D بیونتک

دستگاه تصفیه آب یونیزه کننده قلیایی بیونتک، مدل 207D یکی از برترین تصفیه کننده های آب مخصوص برای افزودن خاصیت قلیایی به آب است. این دستگاه قابلیت تنظیم pH آب را برای شما فراهم میکند. این دستگاه به تعداد محدود، در تصفیه آب پاکاب گستر موجود و قابل عرضه است.

 

8 دیدگاه در “مراحل تصفیه آب خانگی چیست؟

  1. زیدی گفت:

    من فیلتر های افقی تصفیه آب رو باز کردم ولی الان قاطی کردم و‌نمیدونم باید چیکار کنم البته ۷ مرحله هست دستگاه ما

    1. کارشناس شرکت پاکاب گستر گفت:

      همواره قبل از باز کردن فیلترها فیلم بگیرید تا دچار اشتباه نشوید و مراحل فیلترهارو باید درست نصب کنید برای تعویض فیلترهای افقی که کمی سخت تره بهتره رجوع کنید به صفحه طریقه تعویض فیلتر تصفیه آب یا از فیلم هایی که در آپارات وجود دارند دقت داشته باشیدو به جهت فیلترها که با یک فلش بر روی هر فیلتر نشان داده شده را هم توجه کنید

  2. قدیری گفت:

    اگه فیلتر قلیایی روی دستگاه نصب کنیم همون کار دستگاه قلیایی رو میکنه؟

    1. کارشناس پاکاب گستر گفت:

      درسته که این فیلتر مؤثر هستش ولی این دو مورد خیلی با هم فرق دارن. دستگاه یونیزه مؤثرتر عمل میکنه و به صورت فیزیکی آب رو قلیایی میکنه.درضمن امکانات بیشتری هم داره.

  3. لک زایی گفت:

    سلام قربان. من میخوام فیلتر پست کربنمو عوض کنم ولی دو تا فیلتر سفید بالا هستش. فکر میکنم یکیش پست مینرال باشه. لیبل ندارن. دستگاهمم شش مرحله هستش. چطور بفهمم کدوم پست کربنه؟

    1. کارشناس پاکاب گستر گفت:

      سلام. فیلتر پست کربن قبل از مینرال نصب میشه. به مراحلش دقت کنید پیدا میکنید. اگه بازم مطمئن نبودید یادتون باشه که ممبران اونیه که سنگین تره.

  4. مهدی گفت:

    سلام و خسته نباشید خدمت شما. من دستگاه ۵ مرحله ای دارم آیا میشه به ۶ مرحله ای تبدیلش کنم از پاسخگویی شما متشکرم.

    1. کارشناس پاکاب گستر گفت:

      سلام، بله
      کار راحتی هست اینکار. فقط نیاز دارید که یک بست نگهدارنده فیلتر، مقداری شلنگ و یک فیلتر برای مرحله شش بخرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *