مقالات

استفاده از پلاستیک های خانگی و افزایش اثر تومور فیبروم

فیبروم ها تومورهای خوش خیمی هستند که در رحم رشد می کنند. برآوردهای بسیاری نشان می دهد که بیش از 80 درصد زنان در طول زندگی خود با فیبروم ها دست و پنجه نرم میکنند.

بسیاری از بانوان بدون اینکه خودشان بدانند، فیبروم های رحمی دارند (که به آن لیومیوم رحم نیز می گویند) زیرا اغلب فیبروم ها بدون علامت هستند و زنان متوجه وجود آنها نخواهند شد.

با این حال، بنابر گزارش وبسایت medicalnewstoday در حدود 25 درصد از زنان مبتلا به فیبروم، علائم مختلفی مانند خونریزی شدید قاعدگی (که ممکن است منجر به کم خونی شود) و همچنین خستگی، مشکلات باروری و دوره‌های دردناک ایجاد می‌کنند. در برخی، این علائم می تواند شدید یا خفیف تر باشد.

فیبروم ها گاهی اوقات به صورت منفرد ایجاد می شوند یا یک زن ممکن است فیبروم های متعدد در رحم خود داشته باشد. اگر علائم دردسرساز شود، می توان با دارو یا جراحی آن را درمان کرد. برای فیبروم‌های بزرگ یا فیبروم‌هایی که منجر به علائم شدید می‌شوند، هیسترکتومی – برداشتن رحم با جراحی – ممکن است ضروری باشد.

اثرات فیبروم

عوامل به وجود آمدن فیبروم

تحقیقات کتابخانه ملی داروی آمریکا نشان داده است که مواد شیمیایی محیطی مانند فتالات ها و پارابن ها ممکن است خطر فیبروم را افزایش دهند. در حال حاضر، مطالعه ای از دانشگاه نورث وسترن منتشر شده است که ارتباط علت و معلولی بین فتالات ها و رشد فیبروم های رحمی را نشان داده است.

فتالات چیست؟

فتالات ها گروهی از مواد شیمیایی آلی بهم مرتبط هستند که معمولا در صنعت پلاستیک سازی به عنوان مواد نرم کننده مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ساختار فتالات

ساختار فتالات، از مواد تشکیل دهنده پلاستیک

استفاده از پلاستیک ها تومور های فیبروم را تشدید میکنند

مطالعات کتابخانه ملی آمریکا ارتباط بین فتالات های محیطی و فیبروم های رحمی را به صورت قوی نشان داده است.

در این مطالعه جدید، محققان بررسی کردند که آیا فتالات ها (مواد تشکیل دهنده پلاستیک)، به ویژه دی-(2-اتیل هگزیل) فتالات (DEHP)، رشد فیبروم های رحمی را افزایش می دهد یا خیر. هر چه فیبروم بزرگتر شود، احتمال بروز علائم بیشتر می شود.

دکتر سردار بولون، استاد دانشگاه نورث وسترن این نکته را ذکر کرده است که در بانوانی که دارای تومور فیبروم هستند، استفاده از پلاستیک های خانگی به شدت تومور را بزرگ میکند.

چه نوع پلاستیک هایی مضر هستند؟

در پاسخ به این سوال نیز میتوان گفت تقریبا هر پلاستیکی که با مواد غذایی شما ارتباط مستقیم و تماس مستقیم دارد، برای تشدید فیبروم ها مضر است. این پلاستیک ها از بسته بندی مواد غذایی مثل فست فود ها تا بطری های پلاستیکی آب معدنی متغیر است.

متاسفانه ضریب استفاده از بطری های آب معدنی در طول روز برای هر یک از بسیار بالا است. این استفاده از بطری ها اجتناب ناپذیر است. اما تا حدی میتوان استفاده از آنها را محدود کرد. برای مثال در خانه ها با استفاده از دستگاه تصفیه آب خانگی میتوان آبی حتی سالم تر از آب معدنی را به دست آورد.

همچنین توصیه میشود تا حد امکان از ظروف شیشه ای به جای ظروف پلاستیکی استفاده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *