در این مقاله به طور گسترده به دلایلی که برخی از افراد برای نخریدن دستگاه تصفیه آب مطرح میکنند خواهیم پرداخت. بنابراین 12 باور غلط برای نخریدن دستگاه تصفیه آب به همراه پاسخ به آنها به شرح زیر است.
1. تصفیه آب ها اصلا کاری انجام نمیدهند
دستگاه های تصفیه آب با سیستم اسمز معکوس دارای عملکردی هستند که میتوانند بیش از 90 درصد آلاینده های موجود در آب را حذف کنند. مواد شیمیایی و بهداشتی، کلر، ویروس، نیترات، فلزات سنگین، گل و لای و … را دارا میباشند.
برای اثبات این ادعا که دستگاه تصفیه آب بیش از 90 درصد آلودگی ها را از آب حذف میکند، میتوانید مقداری آب تصفیه شده و مقداری از آب شیر را به آزمایشگاه آب برده و در آنجا تست سختی آب را انجام دهید. به راحتی میتوانید مشاهده کنید که آلاینده های موجود در آب شهری به طور غیر قابل باوری دارای آلودگی هستند.
2. یخچال ما دارای فیلتر تصفیه آب است و نیازی به دستگاه تصفیه آب نداریم
برخی از افراد باور دارند، که چون یخچال آنها دارای فیلتر تصفیه است، دیگر نیازی به دستگاه تصفیه آب ندارند و فیلتر تصفیه آب یخچال آنها میتواند آب را به اندازه کافی تصفیه کند. اما این باور به طور کلی غلط است.
به دلیل اینکه فیلتر داخلی و فیلتر پشت موجود در یخچال دارای مقدار بسیار کمی از کربن و الیاف هستند. این مقدار کم فقط توانایی کاهش مقدار کلر در آب و از بین بردن بوی آب را دارد. در واقع این فیلتر ها در از بین بردن بسیاری از آلاینده های موجود در آب ناتوان هستند.
3. دستگاه آب تصفیه کن نیترات و فلزات سنگین را از آب حذف نمیکنند
قبلا در مقاله ای به طور کامل تاثیر نیترات در آب را بررسی کردیم. از آنجایی که نیترات بی بو، بی مزه و بی رنگ است، تشخیص آن فقط توسط آزمایشگاه های آب صورت میگیرد. بر اساس گفته سایت raynewater.com تنها راه از بین بردن نیترات در آب به وسیله استفاده از دستگاه های تصفیه آب به خصوص سیستم تصفیه آب اسمز معکوس است.
در پژوهش های متعددی، با آزمایش روش تصفیه آب سیستم اسمز معکوس این نتیجه حاصل شده است که اسمز معکوس میتواند بیش از 90% فلزات سنگین موجود در آب را از آن حذف کند. همچنین در مناطق شهری، دستگاه تصفیه آب خانگی قادر به حذف نیترات تا اندازه نود درصد در آب است.
4. هزینه نصب و نگهداری دستگاه تصفیه آب بالا است
در سال های اخیر به دلیل رواج دستگاه تصفیه آب در ایران، تولید کنندگان زیادی شروع به کار کردند و به عبارتی صنعت تصفیه آب بومی سازی شد. به دلیل مونتاژ و تولید دستگاه تصفیه آب و همچنین تولید فیلتر ها و قطعات تصفیه آب در سال های اخیر، قیمت تصفیه آب نسبت به دیگر لوازم خانگی، دارای قیمت بسیار مناسبی میباشد.
هزینه نگهداری تصفیه آب را در مقایسه با آب معدنی توضیح میدهیم. در صورتی که بخواهید برای مصارف روزانه آب از آب معدنی استفاده کنید، و روزانه مصرف شما حدود 10 لیتر باشد، در پایان سال مجموعا حدود 10 الی 15 میلیون تومان را صرف خرید آب معدنی کرده اید.
اما هزینه نصب و نگهداری دستگاه تصفیه آب چگونه است ؟ در حال حاضر برای خرید دستگاه تصفیه آب درجه 1 و باکیفیت شما باید چیزی در حدود 3 الی چهار میلیون تومان هزینه صرف کنید.
همچنین دستگاه آب تصفیه کن شما نیاز به سرویس دوره ای تصفیه آب دارد. هزینه تعویض یک دست فیلتر درجه 1 در حال حاضر و در سال 1400 حدود 300 هزار تومان است. به طور کلی مجموعا در سال حدود 600 هزار تومان برای تعویض فیلتر های تصفیه آب باید هزینه کنید.
با جمع تمامی این هزینه ها، شما میتوانید با هزینه ای تقریبا در حدود 4 الی 5 میلیون تومان صاحب یک دستگاه تصفیه آب شوید. این هزینه در مقابل هزینه 1بر0 الی 15 میلیونی خرید آب معدنی فوق العاده به نظر میرسد. البته نکته متمایز کننده دستگاه تصفیه آب نسبت به راه حل های دیگر این است که شما در سال اول و به دلیل خرید دستگاه آب تصفیه کن نیاز به هزینه 4 میلیونی دارید. در سال های بعد فقط دستگاه شما نیاز به سرویس دوره ای دارد که هزینه سالانه استفاده از دستگاه تصفیه آب برای شما در حدود 600 هزار تومان به دست خواهد آمد.
5. کیفیت آب معدنی بهتر از آب تصفیه شده میباشد
برخی از افراد بر این باورند که دستگاه تصفیه آب نمیتواند کیفیت آب را به اندازه آب معدنی بهبود بخشد. اما پاسخ ما به این افراد این است که آب معدنی تولید شده در بسیاری از شرکت های معروف جهان با استفاده از سیستم اسمز معکوس تهیه میشود.
دستگاه های تصفیه آب نیز به طور عمده از این سیستم برای فیلتراسیون آب استفاده میکنند. بنابراین تفاوتی بین کیفیت آب آشامیدنی و آب معدنی وجود ندارد. علاوه بر آن ظروف آب معدنی به دلیل اینکه در مدت طولانی در معرض آفتاب قرار میگیرند، با آب شروع به واکنش دادن میکنند که این حقیقت ممکن است سلامتی انسان را تهدید کند.
6. دستگاه تصفیه آب نمیتواند گچ موجود در آب را حذف کند
گچ با فرمول شیمیایی کلسیم کربنات است که در آب به مقدار زیادی وجود دارد. حتما تا الان تجربه کرده اید که آب جوشانده شده در کتری، از خوب رسوبی سفید رنگ را به جا میگذارد. آن رسوب به دلیل وجود کربنات کلسیم در آب است.
دستگاه های تصفیه آب با سیستم اسمز معکوس میتوانند گچ موجود در آب را تا اندازه 95 درصد حذف و پاکسازی کنند. در صورتی که آب تصفیه شده را بجوشانید، میتوانید تاثیر تصفیه شدن آب را در آن مشاهده کنید. آب تصفیه شدهی جوشانده شده هیچ رسوبی از خود به جا نمیگذارد.
7. ما مستاجر هستیم و دستگاه تصفیه آب به دردمان نمیخورد
دستگاه های تصفیه کننده آب نیز همانند بسیاری از لوازم خانگی شما مثل یخچال و لباسشویی قابلیت حمل و جابه جایی دارند. خرید تصفیه آب برای یکبار و استفاده از آن، بهتر از خرید روزانه آب معدنی و همچنین تخلیه پسماند بطری های پلاستیکی آب معدنی است.
در صورتی که تصمیم بر تغییر مکان زندگی خود دارید، میتوانید با تماس به امور مشتریان پاکاب گستر، دستگاه تصفیه آب خود را از محل نصب خود جدا کرده و به محل جدید بروید. لازم به ذکر است که باز کردن دستگاه تصفیه آب کار چندان سختی نیست و میتوانید خودتان به راحتی این کار را انجام دهید و مجددا برای نصب آن با شرکت پاکاب گستر تماس بگیرید.
8. آب تهران نیاز به تصفیه کردن ندارد
در پاسخ به این سوال میتوان گفت که تقریبا در هیچ کشوری استفاده از آب لوله کشی برای آشامیدن مرسوم نیست. به دلیل اینکه آب تصفیه شده در تصفیه خانه های شهری اولا که به اندازه کافی تصفیه نمیشود، دوما به دلیل اینکه در مسیر رسیدن به منزل شما از لوله های زیادی عبور میکند و فرآیند متعددی را طی میکند که ممکن است آلودگی های گوناگونی را با خود حمل و در خود حل کند.
این در شرایطی است که سفره های آب زیر زمینی موجود در تهران و شهر های بزرگ دیگر دچار آلودگی های فراوانی میشود. یکی از علت های این آلودگی، صنعتی شدن شهر ها و کارخانه های صنعتی متعددی است که در شهر های بزرگ وجود دارند.
همچنین پس از بارش باران، به علت آلوده بودن هوا، فلزات سنگینی مانند سرب و … راه خود را برای ورود به سفره های آب زیر زمینی پیدا میکنند. لازم به اشاره به این نکته است که آب هایی که وارد سفره های زیر زمینی میشوند، خاصیت اسیدی دارند. همچنین در ذخایر آب زیرزمینی مقادیر بسیار زیادی از کربنات کلسیم و املاح دیگر وجود دارد که با ورود آب به این لایه ها و شسته شدن آن ها، آب ورودی به سفره های آب زیرزمینی خاصیت اسیدی و ناسالم دارند.
این شسته شدن مواد شیمیایی و فلزات در آب و به عبارتی حل شدن آن ها در ذخایر آب باعث سنگین شدن آب میشود که به اصطلاح به آن بالا رفتن سختی آب گفته میشود.
باور غلط دیگری که در بین مردم رایج شده است، این است که اگر باران زیادی ببارد، کیفیت آب های موجود در ذخایر زیر زمینی بهتر خواهد بود. در صورتی است که این حقیقت به طور کلی نادرست است. زیرا شهرهایی مثل تهران که سال ها است حالت صنعتی به خود گرفته، دارای لایه های زمین بسیار ناسالم و شیمیایی هستند. در صورتی که آب به این لایه ها نفوذ کند، تمام آلودگی ها را به خود جذب میکند. بنابراین ذخایر آب زیرزمینی برای نوشیدن مناسب نیستند.
9. این دستگاه های تصفیه کننده آب، بیش از حد آب را تصفیه میکنند
در مقابل این عقیده که برخی معتقدند که دستگاه تصفیه آب در بهبود کیفیت آب نقشی ندارد، افرادی نیز وجود دارند که عقده کاملا بر خلاف افراد اول دارند. آنها معتقدند که دستگاه آب تصفیه کن، بیش از حد نیاز به تصفیه آب میپردازد و آب را تبدیل به آب مقطر میکند.
باید به این نکته اشاره کرد که املاحی که در آب وجود دارند غالبا از نوع املاح غیر آلی هستند. این گونه از آلاینده ها قابلیت جذب در بدن را ندارند. در عوض میتوانند داخل بدن و در ارگانهای بدن رسوب کنند و باعث به وجود آمدن برخی از مشکلات برای سلامتی شوند.
در حالیکه دستگاه تصفیه آب با روش اسمز معکوس میتواند مقدار بسیار زیادی از آلاینده ها را از آب حذف کند، باید به شما این اطمینان را بدهیم که نوشیدن آب تصفیه شده مشکلی را از نظر کمبود مواد معدنی برای شما ایجاد نمیکند. زیرا دستگاه تصفیه آب قادر به حذف همه املاح آب نیست و نمیتواند آب را تا اندازه آب مقطر تصفیه کند.
در نهایت در صورتی که برای فردی نیاز به نوشیدن آب با املاح بیشتر بود، میتوانید با استفاده از شیر میکس مقداری املاح به آب اضافه کنید. شیر میکس در تمامی دستگاه های تصفیه آب خانگی وجود دارد که وظیفه دارد آب تصفیه شده را از آب دارای آلودگی جدا کند. با تنظیم این شیر میتوانید مقداری از املاح حذف شده را دوباره به آب برگردانید.
10. دستگاه آب تصفیه کن فضای زیادی را در زیر سینک به خود اختصاص میدهد
فضای زیر سینک معمولا به وسایل غیر ضروری اختصاص داده میشود و با کمی جابه جایی وسایل میتوان یک دستگاه تصفیه آب را به همراه مخزن ذخیره در زیر سینک جای داد.
البته دستگاه های تصفیه کننده آبی وجود دارند که دارای حجم کمتری هستند و فضای نسبتا کمتری را اشغال میکنند. میتوان از این مدل دستگاه ها برای افرادی که مشکل فضای کم در آشپزخانه خود دارند، استفاده نمود. روش دیگر نیز استفاده از مخزن ذخیره با ظرفیت کمتر است. هرچه ظرفیت مخزن تصفیه آب کمتر باشد به همان نسبت فضای اشغالی توسط آن نیز کاهش میابد. حتی میتوان دستگاه تصفیه آب یا مخزن ذخیره را در کابینت های مجاور جاسازی کرد.
11. نمیخواهم برای نصب دستگاه تصفیه آب روی سینک ظرفشویی سوراخی ایجاد شود.
سوراخی که برای نصب دستگاه تصفیه آب به کار میرود، از قطر بسیار کوچکی برخوردار است. قطر این سوراخ در حدود 12 میلیمتر است که در صورت باز کردن تصفیه آب و جابه جایی برای پوشش سوراخ راهکار هایی وجود دارد.
یکی از این راهکار ها استفاده از درپوش است. درپوش های استیل و پلاستیکی در بازار موجود است که به راحتی در دسترس است و میتوانید سوراخ ناشی از نصب شیر برداشت را با آن بپوشانید. استفاده از این راهکار به هیچ وجه از زیبایی سینک ظرفشویی شما کم نخواهد کرد.
البته اگر این مسئله از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، میتوان شیر مخلوط سرد و گرم را باز کرد و به جای آن از شیر های جدید دو منظوره استفاده کرد. در این شیر ها، هم میتوانید خروجی آب سرد و گرم شهری را داشته باشید، و هم خروجی آب تصفیه شده از دستگاه آب تصفیه کن.
12. ما بودجه کافی برای خرید تصفیه آب نداریم
شرکت پاکاب گستر برای افرادی که از بودجه کافی برای خرید دستگاه تصفیه آب خانگی برخوردار نیستند، شرایطی را فراهم کرده است. شما میتوانید با ارائه چک معتبر اقدام به خرید دستگاه تصفیه آب به صورت اقساطی بکنید.
ممنون بابت مقاله کاربردی و مفیدتون فقط میخام بدونم ایا انالیز ابی دارید که اثبات کنه این دستگاهها نیترات رو هم حذف میکنن؟
سلام، خوشحالیم که مقاله ما تونسته به شما کمک بکنه.
در مورد سوالتون باید بگم که بله، در مقالات متعددی ذکر شده که سیستم اسمز معکوس یکی از معدود روش های تصفیه آب هست که میتونه نیترات رو از آب حذف بکنه.
در سایت هایی که در ادامه لینک های اون رو خواهم گذاشت به طور خاص اشاره شده که سیستم اسمز معکوس میتونه نیترات رو تا اندازه بین 83 تا 92 درصد از آب حذف کنه.
سایت raynewater.com
سایت دانشگاهی psu.edu
از اطلاعات جالب و کارشناسی شما واقعا متشکرم از هر کسی سوال میکردمنمیتونست بصورت علمی به من اثبات کنه که تصفیه آبها چطور قادر به حذف نیترات هستن با مقاله شما و مطالعه لینک سایتهای مرجع کاملا به موضوع پی بردم متشکرم از کارشناسهای فنی شما
شما نوشتید این تصفیه آب ها نیترات آب را حذف میکنن اما مگه اینها بصورت فیزیکی الودگیهای آب را حذف نمیکنند پس چطور میتوانند نیترات را حذف کنند
نیتراتها یونهای منفی در آب هستند که بسیار کوچک هستند یونهای منفی توسط غشای نیمه تراوا یا ممبران آن هم بصورت صددرصد فیزیکی قابل حذف میباشند البته حذف که نمی شوند توسط ممبران جدا سازی شده و نیتراتها و الودگیهای به فاضلاب هدایت میشوند.
شما میتوانید برای راستی آزمایی کیت تست نیترات را خریداری و آب تصفیه شده توسط ممبرانهای اسمز معکوس را تست کنید و یا میتوانید به صفحه مربوطه مراجعه فرمایید که مستندات ارائه شده است